Lekparken o fotbollsmatch =)

Har varit i lekparken med barnen idag, blev jättemycke folk där *superkul* Barnen lekte o fikade o bråkade om vartannat *ler* När vi var i lekparken ringde Jon o undra om jag kunde komma o spela A-lagsmatch ikväll, blev skitnervös! Men när jag lix satt på bänken blir man ju sugen, spelade bara typ 20 min men de räckte. Jävlar så tungt de gick, fick vara forward i alla fall =) Har inte varit de särskilt många ggr...

Nä nu orkar jag inte skriva mer, ska gå ner o äta popcorn, se TV o ladda för Bursiljum imorn! =) Ska först till kyrkan dock o se Jennifer konfirmera sig sen lunch hos Viktoria =)

Haft junta med "tanterna" =P

Har varit duktig o bakat bullar medan barnen var på dagis, är rätt kul att baka =) Kan säga att de for en o annan bulle i magen...ja mena man måste ju provsmaka?! =P Sen städade jag på "gummi" också..
Har börjat få lite ångest....har bara en vecka kvar av ledighet! Jobbar dessutom 2 dar nästa vecka =( Känns inte så kul att jobba hela sommaren...ville ju börja jobba men nu när de börjar vara så fint väder vill man ju inte vara i en buss o städa hela dagen. Hoppas verkligen de är bra arbetskamrater annanrs dör jag! Jajaja...bara att bita i de sura äpplet...man vill ju ha pengar också. Skulle vilja ha svar från skolan nu också så man vet om kommit in på nån utbildning?? Så man kan grubbla ett tag...måste ju nästan plugga eftersom jag inte har nått jobb? Vill som plugga också men är lite rädd att jag inte ska orka...jaja...man måste väl prova först innan man vet!

Hälsade på mormor när jag hämtade barnen för mamma var där, Tobias fick typ världens största semla som mormor bakat *skratt* sen åt dom glass också. Kan säga att de blev ingen middag! Har varit till Karin så Bodil fick sin 1 års vaccination, hon ville verkligen INTE ha nån spruta, fick våldhålla henne, inte så kul *stackarn* Men nu är de gjort, tur att de går fort. De var Maria som påminnde mig om att hon måste ha den innan vi åker till Vännäs på utställning, hade helt glömt bort. Tror seriöst jag lider av demens eller nått?? Blir rädd för mig själv ibland, glömmer ALLTID saker, även om jag tänker på de 2 sekunder innan....kan man lida av nån vitaminbrist eller är man bara så?
Ska sköta systers hästar i helgen o då måste jag ha påminnelse på telefon annars är de kört...har glömt ett x antal ggr... =(

Har ialla fall haft junta ikväll, de hade jag i alla fall inte glömt! Var jättetrevligt vi satt här ute på altanen o åt kladdkaka, vaniljvisp,annanas,vattenmelon o drack te. De var jag,Erika,Nina,Helena,Jenny o Elin =) Får se om vi kör nån grillfest i sommar, vore superskoj!

Regn regn regn....o sen orkan? va fan..

Vilket skitväder de varit idag! Men trotsade vädret o tog cykeln på liten&stor, tänker ju på miljön =P Trodde inte de blåste så mycke men de gick tungt nanting! Var ialla fall en riktigt trevlig avslutning =) Med rulltårta, grädde, strössel, mandarinklyftor,banan o chokladsås *mums* Tog inget själv men barnen åt med god aptit! Sen fick barnen varsin blomma som fröknarna gjort, direkt första barnet fick en blomma så sa Tobias "Hoppas dom har en svart till mig" Han verkligen älskar den färgen, lite trist tycker jag =/ Dom hade gjort en svart o orange blomma till han, alla vet ju att han älskar svart! Så han blev supernöjd =) Är ju roligare med lite andra färger, men svart är ju stilrent! Sen fick fröknarna present av oss, dom blev förvånade o mycket glada *kulkul* Efter liten o stor så följde Annica,Willian o Olivia med hem till oss en stund, Annica skulle till Barnmorskan på efterkontroll så William fick leka med Tobbe medans. Dom har verkligen kul ihop mellan bråken ;) Går oftast bättre om ingen vuxen är i närheten. Höll på att söva Eddy när William var här så jag tror inte dom bråka en enda gång =)

När Mattias kom hem från jobbet skjutsade vi barnen till farmor o farfar så vi kunde åka till stan o shoppa. Skulle inhandla lite presenter för barnen fyller ju år snart, tiden går så fort! Vi var först på stan o letade efter en SVART jacka till Tobbe, hitta en på stadium tillslut. Den var jättefin så den fick de bli. Sen gick vi på Clas Ohlssons. Skulle köpa flytvästar till barnen, kanske inte så kul att få i present men jag tror de är själva öppnandet som är kul, sen vad som ligger däri är inte så väsäntligt ? Dom behöver dom ju i sommar om vi ska kunna åka båt =) Sen skulle vi upp på Solbacken så vi for på Viking o åt, var så duktig så jag tog en kycklingsallad o den var jättegod =) For på Jula o handlade lite, bland annat krattor till barnen som dom ska få o lite grejer till huset. Sen Willys o handla mat o till sist Ica Maxi o köpte ett bamsememory o en gräsklippare (Backade ju över Tobbes gräsklippare ifjol!) o lite sandgrejer. Hittade ingen svart cykel till Tobias så vi ska måla hans gammla så han slipper ha lila o rosa cykel. På alla affärer vi kolla så hade dom typ röd eller blå, på Jula hade dom en svart o röd men den var lite stor så de får bli nästa år. Den som var i hans storlek på Jula var Silver o Blå, jättefin tyckte jag men han vill ju ha svart!

När vi kom hem packade jag upp alla matvaror sen for jag en löparrunda med Camilla. Hon ska ju för övrigt ha barn så jag ska bli moster igen!! =) Så hon ska ta de lite lugnt med löpandet vilket passade mig bra eftersom jag hade match igår o känner mig lite tung i benen. Längtar så tills bäbisen kommer.... gud så mysigt att få vara barnvakt, slipper man ju skaffa egna då kan man låna när man bli bäbissjuk =)) Snacka om att jag fick en chok när hon sa de, hade verkligen gett upp hoppet om att dom skulle ha barn åsså kom plötsligt detta besked. Beräknat att den skulle komma i början av Oktober. Ska i alla fall bli superkul o jag är sååå glad för dom! Mattias kolega ska också ha barn o har nyligt varit på ultraljud o fick besked om att de var 2 st, vilken chok =)

Kan inte sova...

Imorse var jag ut och körde lurre, hur härligt som helst! De är så rogivande att vara i stallet tycker jag, ingen stress =) Tog rockarden så jag körde fort 4 längder på rakbanan. Rockarden är inte riktigt gjord för snabbjobb sen har den ingen hastighetsmätare men de gick bra ändå. For ut i skogen och lunkade en sväng sen *mysigt* Han är mycke piggare när man kör än när man rider, gillar inte lata hästar, blir så trist då. Fast jag gillar inte när dom blir okontrolerbarat pigga! Lagom är bäst...

Sen for jag och handlade och hämta barna på dagis. Vi for en sväng till lekparken på svedjan så vi fick döda liten tid, blir så trist för dom att vara hemma så mycke. Tobias frågar varje dag "Vem ska vi hälsa på idag" Han kan fråga även om vi varit borta hela dagen! Var i lekparken till kl 1 sen fick Eddy sova till kl 2 och Tobbe såg TV och jag slappa vid datorn =)

Ikväll har jag spelat U-lagsmatch mot Clemens på guldvallen, i Skelleftehamn. Vi vann med 3-1 =) Spelade ganska mycke, fick vara back dessutom, som jag ALDRIG varit! Var lite spännande men betydligt lättare än yttermitt som jag brukar vara, mindre löpning =) Kommer nog känna av låren imorgon! Känns som man mest irrar runt utan att veta var man ska vara! Tur att man har lagkamrater som kan tillrättavisa =P  Kan inte sova nu heller, kl är 23.36 precis. Brukar sova nu men är så uppe i varv efter matchen! Ska försöka lägga mig och läsa...imorgon är de avslutning för liten&stor, vad ska man då hitta på på dagarna??

Måndag!

Eddy hade ju feber igår åsså vakna han kl 5.45 imorse och gick till Mattias sängbord. Sen sa han "Hä e ja pappa" Hur gullig som helst =) Tur att han somna om igen tills Tobbe kom kl 6 och börja prata *morr* Men Eddy den filuren skrek på sitt eget språk sen blev de tyst *skratt* Sen när Mattias kom upp för att hämta Tobbe och fara till dagis så ville Eddy också dit. Direkt Mattias kom in i sovrummet så börja Eddy vinka till mig och sa "Hejdå mamma" Han ville tydligen dit så jag gav han en supp, han var pigg o glad, dom ringde aldrig från dagis =) Har dock varit riktigt grinig ikväll så vi får se hur de blir imorn! Eddy blir så grinig när han är sjuk, Tobias han sover bort sjukan så de är mycke tacksammare!

Tobias fick också ett jävla utbrott när Mattias for. Han skulle på nått hockeymöte! Så vi har bråkat lite ikväll *jobbigt* Men nu sover dom små änglarna. Ska gå ner och träna magen lite på bollen tänkte jag sen blir de att göra lite te och se TV!
Har fotbollsmatch imorn men börjar känna mig lite krasslig =( Hoppas jag är frisk imorgon! annars får jag ta mig några ipren innan matchen =P

Koutsläpp i Brännbers.

Ture och Mattias har varit superduktiga och byggt bron färdig idag =) Tack för de! Blev så ljust och fint, törs knappt gå där. Går och torkar med trasan hela tiden *skratt* Ska på järnis och köpa träolja så jag kan olja den. Sen måste jag fixa dörren, den ser förjävlig ut!! Den är inte direkt vit längre =/ Syndes rätt mycke när vi måla fodret runt ifjol o de blev inte bättre nu när vi gjort bron så fin. Så vi får de vad dom säger, om de går att tvätta eller om jag måste måla?? Ska även måla dom nya bräderna som är gjorda på sidorna så de blir full kubbning imorn =)

Jag tog med mig barnen till Brännbers för att se på koutsläppet, cyklade dit med syster o Johan. Svättades hur mycke som helst, är rätt tungt med kärran, men de var inte så farliga backar ändå. Rätt skönt att cykla, var ju uppehåll hela tiden =) Sen är de ju härligt att träna =P Barnen var väldigt fachinerade av kossorna. Glömde kameran hemma =( Eddy var så söt, han gick runt där med stövlarna och hade händerna i fickorna *skratt* Han gillade verkligen korna, tror han kommer bli bonde. Han var inte rädd för dom, sträckte bara fram handen o lät dom slicka. Tobbe han jag knappt se när han svicha omkring i ladugården. Jesper o Viktoria var där så han följde med dom. Bodil var också väldigt intresserad o väldigt rädd! Blev lite förvånad att de var så mycke folk där? Har aldrig varit på sånt förr men jag trodde att de skulle vara mest barn men de var de verkligen inte. Köpte festis och choklad boll till barnen innan vi hoppade på cykeln o åkte hem.
Eddy var helt slut när vi kom hem, ville bara sitta i mitt knä och se när dom byggde bron. De visade sig sen att han hade 39 graders feber, var kom de ifrån?? Han har ju inte varit snorig eller så...hoppas de går över snabbt!  

Nu ikväll har jag varit på fotbollträning, min andra för säsongen. Har aldrig tid och träna =( Lite synd för de är himla kul. Ska spela match på tisdag så vi får se hur de går! Hoppas de är mycke folk så man får vila =P Nu ska jag gå ner i källaren och kolla om tvätten är klar sen blir de att hoppa isäng!

Bilutställning i Umeå..

Gick inte så bra för Camilla igår =( Blev galopp från start sen gick hon jättebra till hon blev störd på sista långsidan så hon galoppera igen! Ställde sig snabbt men de var försent så hon blev 8:a tror jag? Var rätt kul sen när vi såg lopp 4(tror jag de var) hörde jag att nån häst hette Sandra o när vi titta i programmet var de en som hette Sandra, en hette Camilla och en Johan, rätt sjukt. Johan vann i alla fall loppet o jag blev 2:a =P

Idag for vi till Ume med Cadillacen, började med ett stopp på Frasses för lunch, sen Coop o systemet innan vi drog till utställningen. Var tyvärr rätt mycke regnskurar =( så hoppborgen var ganska blöt, men barnen hade kul =P Var i alla fall uppehåll medans vi var på utställningen.

Sen i afton efter middagen så for jag ner till byn och spelade lite kubb o skulle dricka lite vin. Men var inte så eggad så jag drack typ ett halvt glas vin sen for jag hem vid nio. Cissi och nå fler var sugen på att åka till stan eller sjunga singstar, vilket jag tycker är superkul men var på tok för nykter för de!! Sen var de en rätt långdragen kubb match, typ 2 timmar så man blev lite less... men jag hoppas dom har kul resten av kvällen =) Brukar ju tycka att kubb är jävligt kul men ikväll var kändes de inte så så jag ska gå ner och se film med Mattias nu istället. Blir ju bra imorn så man slipper va bakis =)

Grilla =)

Igår drog jag med Mattias på en cykeltur runt sundet. Blev lite butter stämning efter att vi släpat oss upp för degerbacken =P Den är superjobbig att komma sig upp för och Mattias var inte nöjd! *haha* När vi kom till byn var Ture och Einar nere vid sjön och skulle sjösätta en flotte som Einar köpt. Ture skulle hjälpa han och testa den innan han tog den till stugan. Barnen fick också sitta på flotten (utan flytväst *ajabaja*) men motorn ville tyvärr inte starta så vi fick inte åka nånting =(
For och handlade efter vi kom hem, skulle ha gäster på kvällen så jag skulle göra lite sallad. De var soligt och fint när jag gick in i affärn men när jag skulle ut så spöregna de! Inte så kul när man ska bära barn och kassar, hade bilen en bit bort desutom!! 

Vi hade en supertrevlig kväll men grillat och vin, hade köpt ananas och vattenmelon också *mums* Blev lite smått berusad innan kvällen var slut *skratt* Men de var riktigt kul så de måste vi göra igen! Barnen hade också jättekul ute i lerpölarna, var bara att klä av dom och duscha allihop efter de! Men kul hade dom haft...

Nu ska jag skynda mig och byta kläder, ska följa syster på travet, hon ska starta så håll tummarna!! =)  

Onsdag!

Idag har de varit varmt ute!! Kändes som de var åska i luften men har inte hört av den.

Frida och Edvin från stan kom på besök idag, vi åkte på liten och stor *trevligt* Vi fick lite bröd från öppna som dom skulle kasta bort så vi gick till ankdammen och matade ankorna. Både Eddy och Tobias är så fashinerade av fåglar så dom tyckte de var jättekul att mata dom =) Efter de for vi till lekparken som ligger bredvid Viktoria, blev rätt mycke folk där *kul kul* Mina barn var mest och sprang hos Viktoria dock, hon var hemma så dom fick kakor o grejer =) Vi var i lekparken till typ halv 3 så vi har varit borta nästan hela dagen. Såg så mörkt ut på himlen så jag trodde vi skulle bli blöta på hemvägen men vi klarade oss.

Efter middan kom mamma och mormor förbi, skulle på tjärnbacka och se Jennifers match som börja halv 7. Var lite småstänk av regn men solen var framme hela tiden så de var härligt fotbollväder =) Barnen fick varsin kaka i pausen, for hem vid 8 så barnen la sig direkt. Själv for jag på en cykeltur runt sundet och en sväng i byn, är riktigt härligt att cykla. Såg när jag komme till WB-trä att de hade regnat rätt mycke i byn, i åbyn regnade de typ ingenting? Är helt sjukt när man ser en gräns på vägen, ena sidan torr och andra blöt...helt sjukt.
Cykla förbi Maria och kolla hur de hade gått med mäklaren. Hade gått bra verkar de som, hade gillat hennes inredning, vilket jag också gör =P

Sen har jag och Mattias slappat i soffan och sett film så nu ska jag lägga mig. Är såååå trött!
Imorn kommer Gerhard och Ulla och barnen och Frida och Pär och barnen hit så vi ska grilla och dricka vin (blev många och där ser jag,hoppas ingen svenska lärare ska läsa =P) Ska i alla fall bli riktigt trevligt!!

Fullt upp idag...and i love it!

Gillar att ha fullt upp ibland, tiden går så fort då, särskilt om de är lite roliga saker =)

Imorse gick jag och Frida runt sundet, stannade hos Maria när jag gick hem. Tänkte bara svänga in och se hur de gick med städningen. Hon skulle ju städa idag eftersom mäklaren skulle komma och värdera huset imorgon.
När jag lix var där så hjälpte jag henne att tapetsera klart i köket, var hur kul som helst. Inte alls så svårt som jag trodde! Måste nog börja här hemma också =) Sen åkte vi och köpte godis, hämtade barnen på dagis, lämnade dom hos farmor o farfar och åkte till Gråberg för Maria skulle ha blommor att plantera i blomlådorna på bron så de blir lite hemtrevligt =) Följde Maria hem sen och hjälpte till att städa, var mest i köket och diskade lite och torkade luckor. Tycker de är rätt skoj att städa hos andra men men hemma är de trist! Har tvättat massor idag och sprungit upp med de o lagt i garderoben. Blir så jävla mycke kläder innan man ids ta upp dom! Ska nog bygga garderober i källaren istället =P
Gick hem från Maria och tog cykeln till sunne och hämtade barnen.

Efter middan for jag till stallet, jag och Camilla skulle ut och köra fort. Är superkul när de går fort =) Synd bara att sulkyn är gjord för folk med lite längre ben än mig så jag sitter inte så bra =/ Har ju flygit ur en gång! Men pratade med Natalie så jag skulle få låna hennes nästa gång *super* Man kör typ 30 km/h, vilket låter ganska sakta men känns rätt fort när man sitter därbak. Vi kör typ 500 meter sen får dom gå en bit åsså vänder vi, kör så 10 ggr. Dom blir rätt slut fast de kulle jag också bli för den dele ;)

Nu har Mattias farit och spela innebandy så jag har TV:n och datorn för mig själv *skönt* Så nu ska jag toksurfa lite, läsa lite bloggar och sånt. Ha de bra allihopa =)

Sol sol sol sol...

Vilket underbart väder de ha vari idag! Skulle egentligen på spinning imorse men de blev inställt för ledaren var hemma med sjukt bran. Synd när de äntligen var nog många anmälda, men å andra sidan trivdes jag ganska bra ute i solen oxå =) Sprang en vända runt sundet så jag fick mig lite träning, sen tog jag av mig till bikini och la mig i badenbaden, satan så skönt! Vi hade 3 igelkottar i busken som satt och fräste, sen kom en av dom ut. Bodil sprang direkt fram och skulle leka, men hon ångra sig rätt snabbt, dom är ganska taggiga! *haha* 

Tog sen cykeln ner till byn, svängde förbi Maria o hälsade på innan jag hämtade barnen och åkte på liten&stor. Var rätt mycke folk där trots de fina vädret. Är sista veckan nästa vecka, sen får vi försöka träffas i lekparker och sånt så man inte bara sitter hemma och häckar!

Har haft världens fight med Tobbe ikväll *suck* Jag blir så förbannad på han, är lika tjurig jag så jag ger mig inte. Viktoria och Lars gick förbi så Tobias skull nödvändigt gå med dom, vilket inte går så bra eftersom han inte så fort! Så han blev ju jätteledsen och arg för de och han slog mig i ansiktet den ulven, men de fick han äta upp. Sen är han expert på att nypas och klösas *morr* har skitont i handen! Sen får han sånna utbrott så han kastar grejer, tur att han var i sitt rum. Men han fick tjura tills han sa förlåt och städade efter sig. Tar ju sin lilla tid men jag vinner oftast!



Avlopp o fest.. =)

Igår grävdes de avlopp, Mattias och hans pappa lånade minigrävaren från Hultdins. Gick ganska bra, förhoppningsvis hittades felet, en tunna som hade rostat vilket medförde att lera kom ner i avloppet. Troligtvis var det de som orsakat stoppen. så dom grävde upp de och bytte tunnan till ett plaströr! Hade sån tur att tunnan låg mellan husväggen och trappen, så vi slapp flytta den. Den låg inte under altanen heller *tjohoo* Tunnan var från BP såg jag så jag misstänker att de är min morfar som grävt avloppet en gång i tiden =) Min morbror bodde i de här huset tidigare så de var nog på den tiden avloppet var grävt. Men de är förhoppningsvis löst nu.



Där är tunnan



Ture gräver



Gerhard och Eddy tittar på.



Mattias gräver



Hade gått upp i vikt också, fan! Men förväntat...vi har nu bestämt att ha ett uppehåll över sommaren, känns som att de är svårt att räkna points när man är bortbjuden var och varannan dag. Sen slinker de ju ner en och annan alkoholdroppe på somrarna ;) Vi får ta upp de till hösten. Ska nog fara till Frida och väga mig nån gång då och då för att hålla lite koll.

Var senare på kvällen till Garg och Sandra på grillfest, Sandra fyllde år och Garg har fyllt år. Riktigt trevligt var de =) fint väder också. Kommer lite bilder, resten lägger jag upp på facebook för er som är intresserade och har de.












Idag har jag och Bodil som vanligt varit på agility, gick super =) Sen hämtade vi igen barnen som sovit borta, köpte mjukglass *mums* sen åkte vi hem. Jag, Camilla och Johan har även cyklat runt neboträsket, var inte så jobbigt som jag trodde. Superhärligt väder också, inte så mycke motvind!

Lekparken...

Vilket väder de varit idag, började med sol och varmt, sen jätteblåsigt och nästan regn, för att sen bli riktigt varmt och skönt =)

Dagen började med att Maria ringde och berätta att de fanns en tandsköterske utbildning genom komvux i Umeå som skulle börja i höst. Hon skickade länken till mig och jag nappa direkt, åkte ner på vaktmästeriet och skrev ut ansökningsblanketten och kompierade betygen och skickade =) Utbildningen är 1,5 år, vilket skulle passa mig bra. Vet inte om jag orkar plugga mycke längre? Samtidigt känner jag att Tandhygienist är en "bättre" utbildning, fast jag egentligen inte har nån aning. Blir svårt att välja om jag kommer in på båda, men de ska man ju inte vara säker på! Många söker ju skola nu när de inte finns några jobb! Tack Maria för tipset i alla fall, guld värt =) Nu är de bara att vänta och se, utbildningen börjar sista augusti. Vill veta nu om man kommit in på nån skola!!

Efter lunch gick jag och barnen till lekparken på Fredriksberg, skrev mess till Maria så hon kom dit med Saga och Smilla. Hade med oss lite fika och satt o myste. Är så skönt när barnen har nått kul och göra, de var ju fredag o allt! Blev kvar där rätt länge, hon var 4 innan jag var hemma! Väl hemma var de bara att kasta alla barnens kläder i tvätten och duscha upp dom. Känns som hela sandlådan följde med hem, Eddy hade fulla blöjan. Blev "sen" middag(för oss som är van att äta vid halv 5) för Mattias var inte hemma förens 5 och då var barnen i duschen. Blev inget fredags lyx till middag utan makaroner o köttbullar som går fort =) De duger gott o väl, sen gillar ju barnen de. Skulle egentligen äta koldolmar men de tar sån tid så de får bli en annan dag. Sen har vi varit ute Mattias o Tobias har fräst upp trädgårdslandet medan jag o Eddy for till Camilla o såg på hästarna.

Imorgon bitti kommer Ture hit, ska försöka gräva upp så vi kan göra om avloppsledningarna, se om vi hittar felet så vi slipper ha stopp stup i ett! Är ju ingen favoritsyssla att städa bort bajs!! Hoppas de inte ligger allt för krångligt till, är just vid altanen så om man har otur måste vi flytta trappen, ännu värre om vi måste under altan =/ Men de tror jag inte. Sen på kvällen ska vi till Garg och Sandra i Bodbysund och grilla och dricka vin =) kanske nån snaps också, båda har fyllt år, tror Sandra fyller imorn, så de är födelsedags fest. Tror de kommer bli riktigt trevligt.

Nu ska jag gå och sova!! Dröm sött allihopa =)

Varit hos Katrin ikväll =)

Haft en riktigt härlig dag, förutom blåsten! Var först och lämnade bilen på verkstan, sen sprang jag runt sundet hem strechade gick och duscha sen gick jag ner till byn omd åt lunch med Camilla och Ida. Efter det gick jag och städa på verkstan hämta bilen och hämta barna. Råkade klämma Bodil i dörren på verstan =( jävlar vad hon skrek, alla måste ha trott att jag döda henne! Men de verkar ha gått bra, inget brutet i alla fall, bara ett litet sår.
For förbi hos mormor när jag hämtat barnen, mamma var där och barnen fick fika. Lämnade barnen där så fick Mattias hämta dom när han sluta för jag skulle till Katrin på middag! Frida sluta 3 så vi for efter de, åt lax och potatis *supergott!* Sen blev de ett och annat vinglas för jag och Katrin ;) Synd att frida jobba imorn annars hade vi kunnat köra en riktig fest! Sitter och skriver blogg istället *skratt*

Håller tummarna för Erik och Maria att dom får bli åbyssare =) Skulle vara så perfekt för dom att bo där med alla hundar och barn!

Arbetsförmedlingen...

Fy fan vilket straff...vara på gruppträff på arbetsförmedlingen. De var absolut inte kul och inte särskilt givande enligt mig. Satt några gubbar och dumgjorde stackarn som höll i träffen samtidigt som jag tycker lite samma sak ? Massa sjuka regler som mest går ut på att dom ska slippa betala ut nå pengar. Pratade massor om hur mycke pengar dom fått in så man kan få praktikplats m.m... men akta dig för att vara 1 minut sen med att skicka in uppgifter på diverse saker, då är man utskriven från arbetsförmedligen och får börja om..typ! Det var en som frågade hur mycke jobb man skulle söka för att räknas som "aktivt arbetssökande" så man slipper riskera att bli utskriven från a-kassan, finns ju nämligen miljoner regler för det med. Hon hade inget direkt svar utan man skulle vända sig till sin a-kassa. Hon tyckte man skulle söka minst 1 jobb om dagen, men vad fan ska man söka ? Känns lite dumt att gå och söka nånstans där dom varslat typ 20 pers? Hoppas verkligen de vänder snart. Fick däremot en liten positiv grej, att om man har barn under 18 får man 150 extra stämplingsdagar =) Men de var dock det ända... sen å andra sidan har jag än så länge inte fått 1 öre från a-kassan, väntat i 3 månader nu så kassan börjar sina...tur man har en snäll sambo. Älskar dig Matte!!

Efter mötet gick jag i alla fall på Tatung och åt lunch med mina vänner och de var betydligt roligare =) Var ett tag sen vi sågs nu, blir så långt mellan gångerna fast man bor så nära..varför ? Alla har ju så mycke på eget håll, med arbete och liknande! Efter lunchen gick vi på stan en sväng sen åkte jag upp på solbacken. Var på Jula och införskaffade en pilatesboll, nu ska de tränas! Sen var jag på Willys och handlade mat, slank tyvärr ner lite godis i varuvagnen också! och på systemet och handlade öl till Mattias och vin till mig =)
 
Nu kommer barnen hem från farmor och farfar så jag ska gå ner till dom, Mattias åker på skolråd senare så de blir jag och barnen ikväll...ska försöka köra ett pass på pilatesbollen senare!



En bild på vår sophög som sopbilen ska få hämta. Inte illa va? Har lyckats rensa bort en hel del, inte så lätt när man har en sambo som ska spasa ALLT! Men nu är lite borta i alla fall =) De sved för stackarn när hans bästa soffa skulle bort =( Vi ska göra ett sovrum där den stod...

Min karaktär håller inte...

Har precis hjälpt Mattias att göra kladdkaka i långpannan som han ska bjuda på på jobbet imorn, fan vad jag åt smet =( Eddy var också väldigt intreserad av smeten kan jag säga. Kanterna gick också åt, barnen tyckte de var supergott och även jag!  Sen kunde jag inte hålla mig ifrån ostkrokarna idag...men nu är påsen borta. De liknar fan ingenting!!  Nä de blir att springa en sväng runt sundet ikväll, har även gått med Frida imorse. Blir så besviken på mig själv, det spelar ju ingen roll hur mycke man tränar om man inte kan hålla sig från godsaker... 

Imorn ska jag på arbetsförmedlingen på möte *trist* Ska äta lunch med Linda och Frida efter hade jag tänkt. Ska bli kul att träffa dom, var ett tag sen =) Synd att inte Susse kunde joijna oss.
 
Sätter in lite bilder, var ett tag sen. De här inlägget blev inte alls så kul. Känns lite bittert? Men jag är verkligen besviken på mig själv, man ska ju unna sig godsaker ibland men inte jämt. Måste få skriva av mig lite och hoppas de blir bättre. Sommaren är ju en tid när mycke godsaker är i omlopp, de är vin och glass och grillat och ja allt möjligt...framförallt är de rätt ofta!



Eddy relaxar i solstolen!



Tobbe relaxar!



Eddy hoppar studsmatta med stolen ?



Hopp och studs =)



Bodil fick kanske en fluga i munnen ?



Snygg ? *skratt*

Nu är de borta =)

slambilen var här idag och fick bort pluggen! Snacka om att jag har städat i källaren, fy vad de luktade illa. Men nu luktar de som ett badhus...mycke klorin användes vill jag lova.
Slambilen hittade troligtvis felet, dom som bodde här förut, alltså min morbror, har gjort lite olagliga grejer under marken. Han har tydligen grävt ner en tank som han kopplat ihop stuprören med avloppet, ajabaja, så får man visst inte göra. Den tanken verkar ha rostat sönder så vi får gräva upp den och hoppas att de var felet!
Känns så skönt att kunna gå på toan igen och kunna tvätta och framförallt så är lukten borta =))

Idag har jag även hunnit med en sväng runt sundet och varit på liten och stor =)

Är riktigt irriterad på mig själv! Kan inte hålla mina points...har en dundersvacka känns de som =( Orkar typ aldrig räkna och kan aldrig hålla mig från godsaker!! Ge mig motivation någon ??  Är inte bra när vägningarna går bra trots allt slarv för då kommer säkert en ökning helt plötsligt! Skärpning!

Bajs bajs bajs...

Fan vad jag hatar bajs, luktar så jävla illa =( Hoppas att spolbilen kommer imorn! Blir kanske tvugna att gräva om avloppet eftersom de hänt 2 ggr på ett halvår, verkar inte helt bra! Väntar bara på att få börja städa. Har pratat med svärmor så jag skulle få komma dit med lite tvätt, kan ju inte köra tvättmaskin heller när de är stopp *irriterande* Men som sagt hoppas på att dom kommer imorn.

Har varit ut på en löparrunda med syster nu så jag måste på hultdins och duscha. Barnen har precis somnat så de är bara att ta med sig grejer och traska iväg!

Junta igår... =)

Igår kom Sandra och Wincent på besök. Vi åt lunch här, riktigt flådig lunch med fiberhavregryns gröt *skratt* Barnen åt lite rester som fanns i kylskåpet. Efter lunchen tog vi en promenad runt sundet, jäklar så tungt de går med tvillingvagnen, särskilt i "mördarbacken" Var tänkt att Eddy skulle sova men som vanligt blev de Tobias som somnade, han hann inte sova så länge som tur va! Träffade Frida i byn, hon var också ute på promenad med barnvagnen.

Sen på kvällen var de dax för junta igen, var jättelänge sen vi hade junta! De var hos Nina Söderberg denna gång, hon bjöd på exotisk bricka med potatissallad, kex och ost. Bäst av allt var att de även bjöds på vin =) Blev dock lite för många glas som vanligt ;) Kom inte hem förens klockan var 3 tror jag, var lite lullig så jag minns inte riktigt. Vi avslutade festen med leken "jag har aldrig". Den brukar ploppa upp när man är ganska i gasen! De var en supertrevlig kväll =) Tack Nina! 

Idag har jag och Tobias varit i stan, han ville så gärna åka in och handla kläder. Han kommer bli en riktig klädsnobb! Han verkligen älskar att klä sig snyggt, byter alltid kläder om man ska bort. Vi var i stan från kl 10 till typ halv 2, då fick jag säga åt han att vi skulle fara hem. Han var jättesnäll att ha med sig, inte uttråkad för fem öre! 

Vi skulle fara på puben i åbyn ikväll men de SKET sig!! Har fått stopp i avloppet, luktar jävel i hela huset =( Mattias och hans pappa håller på där nere för fullt, jobbigt att inte kunde använda toan. Mattias ropade just att hela tvättstugan är täckt av bajsvatten nu: FAN!! tror jag drar på puben ändå. Vi hade stopp i avloppet för ett halvår sen också...Har fått låna nyckeln till Hultdins av grannen så vi kan gå dit på toan. Nä nu måste jag gå ner och försöka rädda allt som simmar på golvet! SATAN! 

  

Tralalalalaaaa....

Imorse lämnade jag barnen på dagis kl 9. Sen körde jag bilen på gummiverkstan, lämnade den där för reparation...gick hem, sen for jag till stallet =)

Kan säga att Lurifaks var allt annat än tam idag! Hur taggat som helst, han har ju stått sen han startade i måndags. Skulle ut och rida, han verkade väldigt lugn i stallet och så...men skenet bedrog. Hann bara förbi Natalie sen gav jag upp och hoppade av och gick hem. Han sköt rygg och hoppade och stegrade och sparka bakut, vägra gå framåt, låtsades vara rädd för Bodil vilket han i vanliga fall inte är! Han ska uppenbarligen inte stå så många dagar efter start! Som tur var skulle Natalie ut med Aspe Svarten och köra lastvagn så vi satte fast Lurifax därbak så han fick motionera. Han försökte med jämna mellanrum typ hoppa över vagnen och springa förbi. Men han lugnade sig tillslut.

Sen gick jag ner till verkstan igen och städade och hämtade bilen. Åkte på dagis och hämtade barnen, vi åkte förbi kiosken och köpte glass. Väldigt uppskattat =) Sen åkte vi hem och dom fick leka ute ett tag....gick in och sen fick jag ett städil så jag dammsugade lite. Håller på att samla ihop en massa skräp till grovsoporna, vi ska kasta den trasiga hörnsoffan vi har häruppe, sen har jag fått ihop 2 sopsäckar till med grejer och mer lär de bli! Är så skönt att kasta grejer och rensa upp i alla föråd, jag känner mig så lättad när jag får iväg en massa onödigt skräp. Jävligt härlig känsla!!

Nu har jag precis kommit hem från core och spinning pass på badhuset. Skönt att träna! Stackars Eddy blev så ledsen när jag for. Han satt och gungade åsså vinkade jag åt dom när jag for, dom vinkade tillbaka men sen kom nog Eddy på att jag åkte ju bort!! Så han sprang ut på storvägen, var tvungen ringa Mattias men Tobbe hade varit så duktig så han stog och slet honom i armen så han inte skulle fara ut på vägen. Tobbe är duktig storebror. Nu ska jag gå ner och se lite hockey innan jag knoppar in =) God natt allihop!

Såg förresten att Frida var ute och sprang när jag åkte hem från träningen. Starkt jobbat Frida, fan vad duktig du är!!

Regningt idag...

Gud vilket trist väder de har varit idag, bara regn o grått! Tog i alla fall cykeln ner till liten & stor. Märkte dock att cykelkärran läcker in vatten =( Måste köpa impregnerings sprej,eller vad de nu heter, Så jag får bukt på allt vatten! Barnen var lite blöta när vi kom ner till byn, regnade mindre på vägen hem så då gick de bättre.

Har fått campingplats i Vännes nu så vi ska låna mor och fars husvagn. De är utställning så vi ska prova Bodil, sen ska vi ha kennelträff på lördagen med grillning o grejer. Hoppas de kommer många av Bodils syskon så man får se dom igen =) Dom har ju så kul tillsammans. Ska bli supermysigt att bo i husvagn, var jättelänge sen jag gjorde de nu. Är ju i princip uppväxt på camping!

Efter middan gick vi en promenad till svärfars. Solen tiddade ju fram o de känns riktigt varmt ute! Hoppas verkligen de blir bra väder imorgon, de ändå positiva med regnet är väl att snön smälter bort.

Nu sitter min mor och läser saga för barnen sen blir de bums isäng, dom ska ju på dagis imorn. Fast dom börjar inte förens kl 9. Sen ska jag lämna in bilen på gummiverkstan också.

Onsdag..

Datorn har varit paj sen i onsdag *morr* Man klarar sig helt enkelt inte utan datorn!? Här är ett inlägg som jag skrev i onsdags innan den "dog" (datorn alltså)


Igår var jag duktig och krattade bort de mesta av gruset vi haft på gräsmattan. Ett mindre sandtag kan man säga, stora stenar också! Blir så irriterad att plogbilen kör upp de på gräsmattan. Man ska väl egentligen inte klaga, man får ju ialla fall plogat. Men dom plogar fel också så lastbilarna kör sönder våran gräsmatta =(

Idag tog vi cykeln ner till liten och stor, när vi kommit halvvägs hör jag hur de lever om på cykelkärran...de visar sig att Tobias fipplat på med däcken så dom håller på att lossna *hjälp* De gick ju bra, men däcket "brände"  hål i sidan på kärran som jag fick försöka dy ihop så inga barnfingrar skulle hamna i hjulen! Hoppas de håller någorlunda tätt när de regnar?!
 
I afton har vi varit på besök hos Freja i Ersmark. Mattias skulle på hockeymöte i stan så då passade vi på att åka med =) Freja bjöd på middag, korv stroganoff, supergott! Sen gick vi ut och lekte ett tag, Bodil sprang runt runt hela tiden jag kan säga att hon är rätt slut nu! När vi kom in så var alla barn hungriga IGEN så dom fick äta upp resterna!  

Ska försöka göra en liten resume av alla dagar som gått.

Torsdag, valborgsmässoafton:
Vi var i Skråmträsk hos Markus och Therese och grillade med en massa folk, supertrevligt =) Sen ville ju Tobias se på "majelden" Han har sett på madicken så han var tokeggad på de! Så vi åkte en en bit bort för att kika på den, Tobias blev mer intresserad av alla smällare så vi kikade på de istället. Eddy är en aning rädd så han sa bara "Ojojoj" hela tiden, stackarn. Vi åkte tillbaka till Markus och Therese sen för att äta efterrätt. Blev en lugn och tidig kväll, jag körde och Mattias drack typ 3 öl. Var hemma redan vid 23 så de var skönt. Sen sovde barnen ända till halv nio dagen efter! =)

Fredag:
Gick jag och Mattias runt sundet med barnen, var supervarmt ute! Gick förbi en lekpark i byn så dom fick leka lite. Gick hem sen för att hämta Cadillacen så vi fick cruisa lite! Köpte mjukglass på kiosken *mums* Till middag blev de grillat igen, Mattias var inte riktigt nöjd med torsdagens grilling. Själv öppnade jag en vinare, var ett vin som heter "Cadillac" Var jättegott. Måste kolla om dom har de i stan. Efter middagen gick vi till grannen och satte och vid grillringen och drack lite vin och pratade =) Blev en tidig kväll, gick isäng vid 23.

Lördag:
Var de dags att fira "Herr Andersson" som fyllt 30. Mattias åkte redan kl 9.00, dom överraskade Andersson hemma. Han låg fortfarabde i sängen, säger dom i alla fall. Sen bar de av till flygfältet, han,Nina och Mattias fick sig en flygtur över Burträsk. Dom var riktigt nära vårat hus, så barnen fick vinka till pappa. Tobias blev lite ledsen och orolig för han trodde att pappa skulle resa bort. Men de gick snabbt över. Tobias satt hos grannen och sjöng "snart kommer grisen,snart kommer grisen...osv" Så jag frågade vem grisen var och de var pappa *skratt* Undrar var han hört de?
Grabbarna åkte sen på Camp Caribo (eller hur de stavas) och körde lite äventyrsbanor. Andersson hade på sig en grisdräkt också, såg kort sen. Han fick stå utanför Ica Maxi och sälja grus på lösvikt, de skulle man ha sett.
Jag var hemma med barnen under dagen men åkte in med Jenny och Palle och var med på kvällen. Festen var i Peablokalen på Solbacken. De var lite lekar och mat under kvällen, trevligt. De gick riktigt bra ända tills Isak tog fram en raket och ställde på bordet och frågade om någon hade en tändare, han hade nog tänkt gå ut och tända. Men så blev inte fallet, en kille tog fram tändaren och tände på! De gick ju bra för mig som såg de för jag sprang därifrån och höll för öronen. Dom andra blev nog halvdöv! Men inga personskador eller matriella ting gick sönder så de var då tur. Andersson blev lite smått upprörd så vi for därifrån och gick på Calles en sväng sen åkte vi hem.

Söndag:
De var som vanligt vägning hos Frida, hade gått upp lite tyvärr. Men inte så konstigt eftersom man var rätt uttorkad förra söndagen! Sen for jag och Bodil på agility, hon är riktigt duktig och tycker det är kul =)

Måndag:
Barnen var hemma från dagis för alla skolor och dagis hade K-dag idag. Vi åkte på liten och stor, for förbi Maria före. Där hade de hänt grejer som vanligt ;) Nya tapeter och en vit och fräsch trapp. Hon är duktigt som orkar hålla på, själv är man på tok för lat och ohändig! Hon kommer få anställning hos mig sen!
Efter middan bar de av till travet, mamma var barnvakt för Mattias var på möte. Janne har börjat jobba så han ligger borta på veckorna så de blev jag och Kalle som åkte in med Lurre. Han skötte sig snyggt. Camilla var redan på travet för hon hjälpte Göran med Sjefson. Gick tyvärr inge bra för han, blev diskad! Lurre blev oplaserad, men gjorde ett jättebra lopp. Han har inte startat på ett år pga skador, så de var inget lätt nybörjarlopp. Han klarade de utan galopp =) Sen fick han en dusch sen åkte vi hem!

Tisdag:
Idag har barnen varit på dagis, passade på att gå runt sundet med Frida. Sen har jag mest legat i soffan och barnen har lekt, inte så kul väder idag. Har varit på årets första fotbollträning också, var riktigt kul =) Sen när jag kom hem så kom killen som lagat datorn tillbaka så nu sitter jag här igen!
RSS 2.0